Wat is een Haarwerk?

Een haarwerk is een ‘kunstmatig kapsel’ gedragen op het hoofd, ter vervanging van blijvend of tijdelijke uitgevallen haren op bepaalde delen van het hoofd. De mate van haaruitval bepaald welk haarwerk het beste bij u past.

Jaren geleden werd een haarwerk alleen in de vorm van een pruik aangeboden waarbij altijd zichtbare randen waren en duidelijk te zien was dat het gedragen haar ‘kunstmatig’ was aangebracht. Naar mate de tijd vorderde ontwikkelde de technieken van het maken van ‘pruiken’ zich en ging een ‘pruik’ steeds meer op ‘natuurlijk haar’ lijken.

Dit kwam niet alleen door het gebruik van natuurlijk haar, naast synthetisch haar, maar zeker ook door de manier van bevestigen waardoor de haaraanvulling meer en meer gelijk werd aan het natuurlijke haar. de eerste ontwikkelingen op dit vlak waren in de jaren tachtig te zien in de professionele film- en theater industrie.

Al snel werd deze techniek op grotere schaal ontwikkeld waardoor het ook voor particulieren mogelijk en betaalbaar werd.

Met name de laatste tien jaar heeft de ontwikkeling van haarwerk een positieve vlucht genomen. SecretHair, inmiddels meer dan 25 jaar actief op het gebied van haarwerken, was een van de eersten die de professionele haarwerken uit de filmindustrie naar Nederland haalde. Leek het eerst nog bijna onhaalbaar te zijn om professionele haarwerken voor de particuliere markt tegen een betaalbaar bedrag te leveren bleek SecretHair in staat om een natuurlijk uitziend haarwerk voor iedereen toegankelijk te maken.

Momenteel zijn er verschillende haarwerk mogelijkheden, afhankelijk van de behoefte van de klant. Haarwerken kunnen op verschillende manier worden bevestigd en zijn leverbaar met zowel synthetisch als natuurlijk haar en, zo gewenst, te leveren in een eigen unieke haarkleur.

Een van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haarwerken is de ‘pruik’ die als ‘confectie haarwerk’ weer zijn intrede doet, maar dan met onzichtbare randen en met veel meer draagcomfort. Deze confectie haarwerken zijn een ideale oplossing voor iedereen die te kampen heeft met tijdelijke haaruitval, en zijn bovenal zeer betaalbaar.