Veelgestelde vragen over Haarwerken

Kun je kaal worden van stress?

Pas bij zeer ernstige stress kan haaruitval optreden. De verschijnselen zijn per persoon verschillend.

Is het plaatsen van een haarwerk aan leeftijd gebonden?

Nee hoor, u kunt bij ons voor een haarwerk voor elke leeftijd terecht.

Wanneer is een haarwerk aan te bevelen?

In principe is een haarwerk aan te bevelen voor ieder die last heeft van tijdelijke of blijvende kaalheid en daar persoonlijke moeite mee heeft.

Kan een haarsysteem ook tijdelijk worden geplaatst?

Ook als u bijvoorbeeld door ziekte of chemotherapie tijdelijk last heeft van haaruitval kunt u een haarsysteem laten aanmeten, maar gezien de levertijd en de bevestiging van maatwerk is dat niet altijd aan te raden. Overleg altijd eerst met uw behandelend arts over uw voornemen.

Kan ik bij u zo binnenlopen?

Het is voor zowel de cliënt als voor ons belangrijk om alle tijd en aandacht te besteden die nodig is, dus liever op afspraak.

Hoe lang doe ik met een haarwerk?

Het verschilt per persoon hoe lang gemiddeld iemand met een haarwerk doet. Beter is het om te wisselen met een extra haarwerk. Met echt haar daarentegen, als je er goed mee om gaat en het regelmatig laat onderhouden, kun je langer doen dan met kunstvezel, echter dat hangt af per persoon.

Ik heb een kale plek, is daar iets voor?

Voor een of meerdere kale plekjes zijn er mogelijkheden om op te vullen of aan te vullen. Wel moeten deze plekjes op dezelfde plaats blijven om met kleine vulstukjes te kunnen werken.

Heeft u ook op maat gemaakt haarwerk?

Ja, bijna alles wordt bij SecretHair op maat en naar kleur van echt haar gemaakt, dus vraagt u maar, dan geven wij u graag het antwoord en advies. Dit heeft wel enige tijd nodig daar er eerst een mal van uw hoofd genomen wordt en eventueel haarstalen voor kleur en type haar uitgezocht worden.

Kan ik bijvoorbeeld zwemmen en andere sportieve activiteiten doen?

Eigenlijk kan je “alles” doen met zowel maar wel met wat kleine aanpassingen in het gedrag uiteraard, want het is een hulpmiddel wat uw leven uiteraard wel prettiger moet maken en niet moeilijker.

Voelt het niet benauwd aan op je hoofd?

Nee, de haarwerken zijn gemaakt van natuurlijke materialen die voor een goede ventilatie zorgen. Zelfs bij hoge temperaturen zorgt dit voor voldoende doorlating van lucht.

Beïnvloedt haarwerk mijn eigen nog aanwezige haar?

Hiervoor hoeft u niet bang te zijn. De natuurlijke haargroei wordt op geen enkele wijze beïnvloed of belemmerd. Uw eigen haar zal door het dragen van een haarwerk niet verder gaan uitvallen.

Heeft haarwerk ook onderhoud en verzorging nodig?

Jazeker, net als natuurlijk haar kan het niet zonder. Ook haarwerk moet geregeld gekamd, geborsteld en gewassen worden. Sommige dingen kunt u zelf doen, zoals het wassen en kammen. Andere dingen, zoals knippen en in model brengen etc , kunt u natuurlijk beter aan de haarwerkspecialist over laten.

Mag ik met het haarwerk ook in de regen lopen?

Ja, dat levert geen problemen op.

Als ik kies voor het Lease Plan, zijn er dan nog bijkomende kosten?

Indien u gebruik maakt van ons Lease Forever Plan heeft u, buiten de maandelijkse vaste kosten en onderhoudsproducten verder geen andere extra kosten.

Hoe lang houdt de ContactSkin?

Iedere 4 tot 5 weken brengt u een bezoek aan SecretHair waar het haarsysteem vernieuwd wordt. U kunt er dan voor kiezen om het haar bijvoorbeeld wat langer te laten. Hierdoor lijkt het alsof het haar gegroeid is.