Transplantatie en Finasteride

Laser of Stamceltransplantatie

Laser of stamceltransplantatie is een vrij complexe materie. Met deze methodes krijgt u lang niet uw haardos van vroeger terug en is het afwachten of het uiteindelijke resultaat u tevreden kan stellen.
Voor een groot deel is het afhankelijk van hoever u uiteindelijk zelf kaal zal worden. Als dat alleen de inhammen, kruin of boven iets dunner haar is, is het geen probleem. Bent u echter voorbestemd om uiteindelijk aan de zij- en achterkant alleen nog maar een kransje haar over te houden zult u begrijpen dat er een probleem zal ontstaan.

Een nadeel is dat een medische ingreep voor de rest van uw leven is en, anders dan bij haarwerken, de klok niet meer teruggedraaid kan worden.

Minoxidil of Finasteride

FINASTERIDE zorgt ervoor dat de haren die je normaal zou verliezen worden vastgehouden. Stop je dus bijvoorbeeld na 5 jaar finasteride geslikt te hebben dan begint de haaruitval opnieuw.

Het middel werkt het beste als je in het begin van de haaruitval start. Ben je al vrij kaal dan is behandeling met finasteride niet zinvol meer. Finasteride is een geneesmiddel in pilvorm dat alleen op recept bij de apotheek kan worden gekocht. Het betreft hier een hormonaal middel dat afgeleid is van een ander finasteride middel voor prostaatproblemen.

MINOXIDIL is een ander middel dat kan worden gebruikt bij mannelijke kaalheid. Het is een medicinale lotion die oorspronkelijk bedoeld was tegen een te hoge bloeddruk maar als bijwerking haargroei geeft.

Een belangrijk nadeel van minoxidil is dat de haren die teruggroeien vooral vellusharen zijn. Dit zijn ongepigmenteerde, dunne haren die niet langer worden dan een paar centimeter. Voor mensen met donker haar is minoxidil dus geen goed alternatief.

Let op: Zowel Finasteride als Minoxidil moet doorlopend gebruikt worden. Als je stopt gaat al het bespaarde haar versneld opnieuw verloren.