Oorzaken van haarverlies bij vrouwen

Wat veroorzaakt haarverlies bij vrouwen?

1. Alopecia Androgenetica (erfelijke haaruitval)
Dit is genetisch bepaalde haaruitval. Het is een vrij vaak voorkomende soort haaruitval bij vrouwen, Het wordt androgenetisch genoemd omdat vrouwen de genen voor haarverlies erven net als mannen. Lees hier meer over deze vorm van haaruitval.

2. Telogene effluvium, de meest mensen noemen dit effluvium, wat ook uitvloeiing betekent. Het refereert aan het natuurlijke proces van haarverlies. Dit zijn de kleine haartjes die u bemerkt wanneer u uw haar kamt, borstelt of wast. Dit maakt deel uit van de normale levenscyclus van uw haargroei. Het haar groeit 3 of 4 jaar op uw hoofd, dan gaat het in rust voor 3 of 4 maanden en valt dan uit om plaats te maken voor nieuw haar. Dit proces kan verergeren door postnatale stress, zwangerschap, bloedarmoede of bepaalde medicijnen.

3. Alopecia Areata
Dit is een auto immuun gerelateerde ziekte die genetisch is bepaald. Lees hier meer over deze vorm van haaruitval.

4. Pseudo of follikel degeneratie
Dit komt voor bij vrouwen met afrohaar die het haar vaak laten permanenten en andere chemische behandelingen. Na jaren van permanenten, het gebruik van verf en scherpe chemicalieën op de hoofdhuid kan het een negatief effect hebben op de haar follikels diep in de hoofdhuid en het kan littekens geven in die haren en de haarfollikel losser maken.

Lees op onze website meer over andere oorzaken van haaruitval bij vrouwen.

De oplossing…

Denkt u dat u last heeft van een van bovenstaande ongemakken kom dan eens vrijblijvend bij ons langs en laat u inlichten over wat de oplossing voor u zou kunnen zijn. U zou kunnen overwegen om een kale plek te maskeren met een haarwerk. De haarwerken vandaag de dag zijn zo ontworpen dat zij uw haarverlies verbergen terwijl u een behandeling ondergaat. Het komt hier op neer dat u dankzij onderzoek, medische behandelingen en de laatste technieken in haarwerk u niet meer met haarverlies hoeft te leven.