Haaruitval bij mannen

De oorzaken van haaruitval bij mannen zijn zeer complex. Voor alopecia (verzamelnaam voor haaruitval en kaalheid) is een snelle diagnose niet mogelijk. Een speciale ondervraging met betrekking tot de voorgeschiedenis van de ziekte en onderzoek is altijd noodzakelijk. Desondanks blijft het moeilijk om de juiste oorzaak vast te stellen en een adequate behandeling toe te passen. Vaststaand feit is dat tegen vele vormen van kaalheid geen enkel middel helpt.


Kaalheid

Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij mensen in het algemeen. Verhoogde concentraties van het mannelijk hormoon, testosteron, kunnen leiden tot kaalheid, zelfs op jonge leeftijd. Doordat het mannelijk hormoon in hogere concentraties voorkomt tijdens en na de puberteit is de kans dat u haaruitval opmerkt in deze periode erg groot, zeker als er aanleg is omdat het bijvoorbeeld veel voorkomt in de familie.

Haaruitval bij mannen kan ook voorkomen zonder dat men daar genetische aanleg voor heeft. Kaalheid of haarverlies kan ontstaan door bijvoorbeeld stress of een tekort aan vitaminen of mineralen. Zoals ook nagels zijn opgebouwd uit eiwitten zijn de haren dat ook. Als u hier een tekort aan heeft zal u waarschijnlijk een minder volle haardos hebben.

Als gezegd, niet alleen dit maar ook stress is een factor die haarverlies veroorzaakt. In stress-situaties kunt u meer haren verliezen dan normaal. Dit is bepaald in onze hormoonhuishouding en kan worden verminderd door ontspanning.

haarverlies-bij-mannen

Haarwerken voor mannen

Een aandoening als haaruitval of kaalheid verhelpen klinkt vaak makkelijker als het is. Door goed na te gaan welke oorzaken eraan ten grondslag liggen kan haarverlies worden beperkt. Heeft u last van een blijvende vorm van kaalheid dan bent u bij de specialisten van SecretHair absoluut aan het juiste adres. Neem contact met ons op.