Shampoo tegen haaruitval: feit of fabel?

Er zijn veel merken die zeggen shampoo tegen haaruitval te verkopen. Maar bestaat dat eigenlijk wel? En is het wel veilig voor ieder type haar? Juist wanneer u last heeft van haaruitval moet u extra voorzichtig zijn. Sommige shampoos kunnen uw probleem namelijk alleen maar verergeren!

Vitamines voor een volle bos haar en cafeïne tegen haaruitval, veel flesjes shampoo zouden wonderen moeten verrichten. Maar is dat wel zo? Onderzoek uitgevoerd door Radar wijst uit: “Je haar is dood materiaal. Er kan dus niks worden opgenomen door een haar en er kan niets aan verbeteren. Dat is belangrijk om te beseffen, want veel shampoos claimen een effect op het haar, terwijl je haar geen stoffen kan opnemen. Wel kunnen stoffen zich aan het haar hechten.”

Schadelijke stoffen in shampoo

Shampoos bevatten vaak een chemische toevoeging die schadelijk kan zijn voor uw lichaam. De toxische stoffen komen niet alleen op de haren, maar ook via uw huid in uw bloedbaan terecht. Kies daarom altijd voor een shampoo zonder schadelijke stoffen.

Keratine

Veel shampoos bevatten de stof keratine. Dat zorgt voor een verstevigend laagje om je haar. Omdat je haar dan sterker is, breekt het minder makkelijk bij het kammen of föhnen. Maar omdat keratine in een shampoo zit spoel je het ook weer gewoon weg bij het wassen van je haar, waardoor het eigenlijk geen effect heeft op haarverlies.

Welk haartype heeft u?

Houd ook rekening met uw haartype bij het aanschaffen van een shampoo. Niet alle shampoos zijn geschikt voor iedere haarsoort. Heeft u droog of juist vet haar? Bekijk het product om na te gaan of de shampoo geschikt is voor uw haartype.

shampoo als middel tegen haaruitval?

Een gezonde hoofdhuid

Zoek naar een shampoo die niet schadelijk is voor uw hoofdhuid. Kies voor een shampoo die ook werkt als conditioner, dit draagt bij aan een gezonde hoofdhuid.

Aloë Vera tegen haaruitval?

Sommige merken anti-haaruitval shampoos bevatten plantaardige ingrediënten zoals Aloë Vera. Hiervan wordt gezegd dat het op een natuurlijke manier haaruitval voorkomt.

Oorzaken haarverlies

Gebruik u shampoo tegen haaruitval, maar houdt u toch last van haaruitval? Overweeg dan een haarwerk aan te schaffen. Of onderzoek eerst de oorzaak van uw haaruitval. Heeft u bijvoorbeeld last van stress, komt het haarverlies door medicijnen of heeft u een haarziekte zoals alopecia androgenetica, alopecia areata of alopecia totalis? Heeft u nog vragen over haarverlies en de oplossingen? Neem dan nu contact met ons op.