Haaruitval bij vrouwen

Wist u dat 1 op de 4 vrouwen last heeft van kaalheidsproblemen? Deze vrouwen zijn daardoor vaak compleet verrast en ontwikkelen een schaamtegevoel of krijgen last van depressies. In onze, op uiterlijk gefixeerde maatschappij is het haar een heel belangrijk punt. Alhoewel haaruitval bij mannen en de daarbij mogelijke oplossingen meer worden geaccepteerd is, is er pas sinds korte tijd eenzelfde begrip in de haar industrie voor vrouwen. Dit is eigenlijk heel verrassend, in aanmerking nemende dat het haar een fundamentele rol speelt in een gemoedstoestand of een uitdrukking in de persoonlijkheid van een persoon. Wanneer vrouwen hun haar beginnen te verliezen kunnen de gevolgen desastreus zijn.

Lees meer over de oorzaken van haaruitval bij vrouwen op onze website.


Hoe verloopt  haarverlies bij vrouwen?

Vrouwelijk haarverlies verloopt niet op dezelfde wijze als bij mannen. Je ziet dan ook dat het mannelijke kaalheidspatroon dat, zoals bekend, begint met dunner wordend haar op de kruin, terug tredend naar de slapen. Kaalheid bij vrouwen is meer dunner wordend haar overal en wordt vaak pas na jaren opgemerkt. Hoe kunt u nu merken dat uw haar uitvalt?

Afhankelijk van hoe u uw haar wast kunnen er zo’n 100 haren per dag uitvallen. Dit valt binnen het normale haarverlies en er is geen reden tot bezorgdheid. De meeste mensen daarentegen verliezen wat minder haar, ongeveer 20 tot 30 haren per dag, wanneer zij normaal gezond haar hebben. Wanneer haarverlies tussen de 20 en 100 per dag beperkt blijft dan wordt het haar gewoon vervangen door nieuw haar en blijft alles in balans.

Haarwerken voor vrouwen

Heeft u last van een blijvende vorm van kaalheid dan bent u bij de specialisten van SecretHair absoluut aan het juiste adres. Neem contact met ons op.

haarverlies-bij-vrouwen